Ytterligare en man misstänks för inblandning i mordet på Censorsgatan. En 25-årig man har nu häktats.

Ytterligare en man misstänks för inblandning i mordet på Censorsgatan. En 25-årig man har nu häktats. Foto: Läsarbild, Mostphotos

25-åring häktad misstänkt för inblandning i mord

Delaktig i mordet på Censorsgatan

MALMÖ. Den 25-årige man som greps tidigare veckan har nu blivit häktad. Han misstänks för inblandning i det brutala mordet på Censorsgatan för över två år sedan, där män på mopeder sköt mot en personbil.

Av
Andreas Holm

Mannen blev anhållen i sin frånvaro den 1 november förra året. Sedan dess har polisen jagat mannen som kunde gripas under måndagen.

– Han misstänks vara en av gärningsmännen bakom mordet, säger kammaråklagare Lars Wilhelmsson.

Enligt Kvällsposten ska 25-åringen vara känd i Malmös undre värld och har tidigare förekommit i två mordutredningar. Vid båda fallen har misstankarna senare avskrivits.

Det var den 26 september 2016 som en 19-åring sköts till döds och tre skadades när ett antal personer på moped jagade ifatt deras bil och avlossade flera skott med automatvapen på Censorsgatan. Polisen släppte i ett tidigt skede en film som visade hur flera personer försökte hjälpa de skottskadade i bilen, för att få in mer information från allmänheten.

Sedan tidigare misstänks flera personer i 20-årsåldern för inblandning i mordet. Två avtjänar idag fängelsestraff för andra brott, en tredje person sitter häktad.

Nu har 25-åringen, som misstänkt för inblandning i mord, försök till mord och framkallande av fara för annan, häktats på begäran av åklagare Lars Wilhelmsson.

– Utredningen är i full gång och kan inte berätta några detaljer, mer än att mannen misstänks vara delaktig i mordet. Nu kommer fler förhör att hållas med båda männen som häktats och en den teknisk undersökning kommer genomföras.

Kan det bli aktuellt med fler frihetsberövande?

– Det kan inte uteslutas.

Publicerad 11 January 2019 13:40