Skeppsbron 2 öppnar igen i mars, men då inte som klassisk restaurang.

Skeppsbron 2 öppnar igen i mars, men då inte som klassisk restaurang. Foto: Privat

Klassisk restaurang har stängt – för att öppna igen med nytt koncept

"Vi kände att vi inte var redo att ge upp"

MALMÖ.

Familjen Pieplow har drivit Skeppsbron 2 i snart 24 år. Restaurangen låg ute till försäljning, men nu har de tänkt om och ändrar konceptet. Samtidigt storsatsar de i Lund.

På nyårsafton stängde Skeppbron 2. Då hade Andreas Pieplow drivit restaurangen i nästan 24 år.

– Vi hade under ganska lång tid funderat på vad vi ville göra med restaurangen och genom åren provat olika koncept för att se vad som funkade. Vi kom fram till att vi skulle lägga ut Skeppsbron 2 till försäljning för vi kände oss ganska färdiga med den. Vi satsar mer på lunchrestauranger numera, säger Linda Pieplow, vd i Pieplows restauranger

Men under julledigheten kom paret Pieplow på andra tankar.

– När vi stod där i köket kände vi att vi inte var redo att ge upp. Andreas har haft stället i 24 år, det var starten på hans karriär. Så istället för att sälja beslutade vi för att göra en nysatsning.

I mars öppnar Skeppsbron 2 igen. Istället för restaurang blir det för event, företagsfester, matlagningskurser och pop-up-resturanger.

-Det är bara fantasin som sätter gränser. Det är tufft att driva en a- la carte-restaurang, för företag satsar inte på representation på samma vis, däremot på event och teambuilding-aktiviteter. Vi är chockade över att vi inte kom på den här idén tidigare. Det har Malmös bästa läge, med vattnet och glasverandan. På sommaren är det oslagbart, säger Linda Pieplow.

– Vi har redan fått fin respons och folk har hört av sig för fester och 50-årskalas.

Pieplows restauranger satsar även i Lund. De kommer att driva Axis nya restaurang och kafé i företagets nya huvudbyggnad, som håller på att byggas, samt den gamla företagsrestaurangen. Det kommer att bli tre olika inriktningar, med street food på kaféet. Tanken är att de ska öppna i augusti.

– Restaurangen är slutna för Axis personal, medan kaféet är öppet för allmänheten. Det är många företag i området, men inte så många restauranger, så vi hoppas att vi blir väl mottagna, säger hon.

Publicerad 10 January 2019 09:03