Ai Weiwei och Yang Lian.

Ai Weiwei och Yang Lian. Foto: Pressbild/ ©gezett

Ai Wei Wei kommer till Malmö på unikt Sverigebesök

MALMÖ

. Världsnamn som Ai Wei Wei, Chris Kraus och Michael Ondaatje gästar Författarscenen under våren.

– Det är ett av våra mest intressanta program någonsin med en språklig och stilistisk blandning med oerhört starka berättare om den mänskliga erfarenheten, säger Författarscenens producent Per Bergström, i ett pressmeddelande.

Den 12 mars gör den kinesiske exilkonstnären Ai Weiwei ett unikt Sverigebesök på Författarscenen för ett samtal med den hyllade kinesiske poeten och gode vännen Yang Lian på temat inre och yttre migrationer. De två är i vår tillsammans aktuella på svenska med samtalsboken Konst och människa och Lian med diktsamlingarna Koncentriska cirklar och Ett lyckligt spökes anteckningar.

– Det blir ett möte mellan två av Kinas viktigaste och mest intressanta intellektuella röster. Två konstnärer som båda lever i exil, en exil som i ett västerländskt perspektiv ofta kommer att stå i vägen för deras konstnärskap. De vill prata om en inre rotlöshet likväl som exilen och världens svek mot migranter, säger Per Bergström.

Den 15 april gästas Författarscenen av Michael Ondaatje. Hans mesta kåända roman, Den engelske patienten, prisades i somras som den bästa Man Booker-vinnaren genom tiderna.

Författarscenen inleds den 7 februari med Helena von Zweigbergk.

Vårens program

7 februari: Helena von Zweigbergk i samtal med Yukiko Duke

20 februari: Reni Eddo-Lodge i samtal med Fanna Ndow Norrby

12 mars: Ai Weiwei i samtal med Yang Lian

18 mars: Samar Yazbek i samtal med Carsten Jensen

15 april: Michael Ondaatje i samtal med Judith Kiros

7 maj: Eileen Myles i samtal med Jenny Tunedal

4 juni: Chris Kraus i samtal med Tone Schunnesson

Publicerad 10 January 2019 14:16