Muséerna stänger på grund av renovering.

Muséerna stänger på grund av renovering. Foto: Andreas Rasmusson.

Teknikens och Sjöfartens hus stänger

Måste byggas om på grund av stor publiktillströmning

MALMÖ.

Den 14 januari stängs Teknikens och Sjöfartens hus för ombyggnad, något som Lokaltidningen tidigare skrivit om. Bland annat byggs en ny entré, nya toaletter och ett kapprum. Huset planeras öppna igen i september 2019.

– Vi har glädjande nog haft en stor besökarökning de senaste åren. Teknikens och sjöfartens hus är dimensionerat för 100 000 besökare, men vi har haft 200 000. Så då får man tänka om vad gäller logistiken i entrén, så att det blir bra både för besökare och personal. Vi har till exempel för få toaletter och skötbord, sa Malmö museers chef Katarina Carlsson till Lokaltidningen då.

Anledningen till de ökade besökssiffrorna är flera.

– Vi nyöppnade akvariet 2015, som blev dubbelt så stort och jättefint. Sedan har vi haft en stor spridning av utställningar och aktiviteter, samt utökat programmet.

Antalet besökare till huset har ökat väntas öka ytterligare när Wisdome-satsningen öppnar för publik under 2020. Därför byggs huset om för att klara belastningen, förbättra tillgängligheten och för att kunna erbjuda våra besökare en bra vistelse i huset även fortsättningsvis, säger Malmö museers chef Katarina Carlsson i ett pressmeddelande.

I övrigt har Malmö museer öppet som vanligt, det vill säga Slottsholmen inklusive Akvariet och Malmöhus slott har öppet.

Under hösten påbörjas arbetet med själva domen som ingår i Wisdome-satsningen. Det innebär att hörsalen på Teknikens och Sjöfartens hus byggs om och blir en dom.

Publicerad 09 January 2019 13:28