La Soupe finns bland annat på Davidshall.

La Soupe finns bland annat på Davidshall. Foto: Åse-Marie Nilsson

Soppkedjan öppnar på fler platser i Malmö

"Soppor blir bättre ju större volymer man gör"

MALMÖ.

La Soupe öppnar nytt både i Slottsstaden och på Triangeln. Det blir soppkedjans fjärde respektive femte restaurang i Malmö. Därefter satsar man på broth bowls, take-away med läkande buljong.

La Soupe, som öppnade sin första restaurang i Malmö 2013, har sedan en dryg månad sitt produktionskök på Östra Kristinelundsvägen i Slottsstaden.

– Lokalen blev ledig där och den verkade bra. Jag bodde i Slottsstaden i min ungdom, det har verkligen skett ett generationsbyte där, och jag tror att vi kommer att passa bra in där, säger ägaren Lotta Mellberg Holm.

I början av februari öppnar man även för försäljning av soppa i lokalerna.

– Det är så många som kommit in och frågat när vi ska öppna och sälja soppa här Det bygger på take-away, men det kommer även att finnas några sittplatser, säger Lotta Mellberg Holm.

Den 1 februari öppnar La Soupe även på Triangeln, i en lokal vid entrén mittemot Burger King. Kontraktet är på ett halvår, för att testa. Även där är det främst take-away, även om det kommer att finnas några sittplatser.

– Mitt över öppnar Ica och på andra sidan ligger Systembolaget, så jag tror att det blir bra. Jag tycker att Triangeln har blivit väldigt trevligt. Vi får rätta in sig i ledet med öppettiderna. Mellan lunch och middag ska man kunna ta sig en enkel fika, säger Lotta Mellberg Holm.

La Soupe finns sedan tidigare på Adelgatan, Isbergs gata och Davidshall. I produktionsköket kommer det att finnas en 100-liters- och en 80-litersgryta.

– Det är lite som lumpen. Soppor blir bättre ju större volymer man gör.

Så stora kärl kommer även väl till pass för Lotta Mellberg Holms nästa projekt, nämligen att börja sälja ”broth bowls”. Sådana här take away- buljonger har blivit väldigt populära i bland annat New York. Lotta Mellberg Holm, som är medicinjournalist i grunden, är intresserad av buljongers läkande kraft.

– Det pågår studier på vad som händer med kroppen när man dricker sådan här buljong. Exempelvis innehåller kycklingleder kollagen som är väldigt läkande för irriterad tarm och magbesvär. Istället för en kaffe latte kan man köpa en kopp buljong. Den går också att använda som grund för en god soppa hemma.

”Broth bowls” ska koka i 48 timmar.

– Man sätter på grytan på fredagen och så kokar den hela helgen.

Publicerad 09 January 2019 12:00