Klassika musikskolan håller till i två grindstugor på Nordlinds väg. – Miljön är fantasisk, säger Johan Reis, en av grundarna.

Klassika musikskolan håller till i två grindstugor på Nordlinds väg. – Miljön är fantasisk, säger Johan Reis, en av grundarna.

Musikskola utökar med ännu en grindstuga

Klassiska musikskolan håller öppet hus

MALMÖ.

Klassiska musikskolan växer så att det knakar och tar nu över den andra grindstugan till Hedborgska huset på Nordlinds väg. Den 12 januari är det öppet hus med möjlighet att prova på körsång, lyssna på öppna lektioner, träffa lärare och fika.

Klassiska musikskolan, som tidigare hette Slottsstadens pianoskola, drivs av konsertpianisterna Johan Reis och Håkan Quennerstedt. Skolan grundades 2013 i den ena grindstugan till Hedborgska huset. Nu införlivas även den andra grindstugan i verksamheten.

– Det är ett sådant tryck. Just nu är vi uppe i 120 elever och vi har en ganska lång kölista. Det finns en stor vilja att lära sig spela piano, vilket är väldigt kul. Så vi satsar på den andra stugan med och ser vad det ger, säger Johan Reis.

Skolan som framför allt haft inriktning på piano, kommer att utöka undervisningen till fler klassiska instrument, som bland annat cello och klassisk gitarr. Det kommer även att bli undervisning i sång och kör.

– Det kan säkert bli ännu fler instrument, målet är att vi ska kunna spela tillsammans, säger Johan Reis.

Eleverna är i alla åldrar.

– Vi har en hel del pensionärer som tagit upp ett gammalt intresse. Vissa har aldrig spelat utan tar tag i det i det som äldre. De brukar gå in med väldigt stor energi. Det är roligt för oss lärare att kunna prata musik på olika sätt och vi gillar att se varje elevs utveckling. Klyschan att man lär sig när man undervisar stämmer verkligen, säger Johan Reis.

Den 12 januari, klockan 13-15.30, håller Klassiska musikskolan öppet hus, dit alla är välkomna.

Program öppet hus

Klockan 13: Presentation av skolan, tårta och kaffe

13:30: Prova-på-kör. Alla är hjärtligt välkomna att delta

14: Pianolärare Johan Reis håller öppen lektion

14:30: Pianolärare Jesper Olsson håller öppen lektion

15: Sångpedagog Elinor Fryklund håller öppen lektion

15:30: Pianolärare Håkan Quennerstedt håller öppen lektion

Publicerad 09 January 2019 09:00