Det blir traditionsenlig julmarknad på Katrinetorp.

Det blir traditionsenlig julmarknad på Katrinetorp. Foto: Rolf Turander

En helg fylld med julmarknader i Malmö

MALMÖ.

Det bjuds på en mängd julmarknader den andra helgen i december Allt från traditionella till en feministisk. Lokaltidningen tipsar om några.

Julmarknad på Katrinetorp: Svenskt hantverk blandas med blommor, mat och antikviteter i gårdsmiljö, ute och inne. I allén tänds hundratals marschaller när mörkret faller och Malmös lucia kommer på besök med sång, tärnor och tända ljus, i traditionellt luciatåg på gårdsplanen. Den 7 december klockan 12 –20, den 8–9 december klockan 10 –17.

Julmarknad i Sankt Gertrud: Hela kvarteret fylls av hantverkare och formgivare, Patisserie David serverar mat och vin chaude och Malmö nya bokbinderi öppnar sin verkstad. Den 8 och 9 december klockan 10–16.

Bondens egen julmarknad: Drottningtorget, den 8 december klockan 9–14.

Julmarknad på Far i Hatten: Den julpyntade uteserveringen fylls av marknadsstånd med allt från hantverk, ekologiska delikatesser och mat från lokala producenter, till vinylskivor, retrodesign och ekologiska kläder. Den 9 december klockan 11–16.

Feministisk julmarknad: Med lokala aktörer som skapat olika saker. På ABF, Spånehusvägen 47, arrangerad av Vänsterpartiet Malmös feministiska utskott. Den 8 december klockan 12-16.

Publicerad 07 December 2018 00:00