Dan Holmér och Dennis Larsson anordnar middag till sjöss à la Limhamn-Dragörfärjan.

Dan Holmér och Dennis Larsson anordnar middag till sjöss à la Limhamn-Dragör-färjan. Foto: Markus Celander

Nu blir det middag till sjöss igen!

Bryggare och krögare skapar Limhamn-Dragör-nostalgi

LIMHAMN.

Nu ska gamla minnen av middag till sjöss på Limhamn-Dragörfärjan väckas till liv av bryggare Dan Holmér och krögare Dennis Larsson.
– Många saknar färjorna och spätta Öresund, så vi vill försöka återskapa miljön och stämningen därifrån här på Dragörkajen, säger Dan Holmér.

Av
Markus Celander

Nu håller de två på med research, bland annat efterforskar de menyer från när det begav sig.

– Vi vill komma så nära som möjligt, säger Dan Holmér och ser lite saligt drömmande ut när han nämner minnen av spätta Öresund och räkmacka.

De söker även efter alla sorters saker som har koppling till middag till sjöss-turerna, som inventarier från restaurangen eller från färjan över huvud taget.

– Vi samlar även in historier. Folk får väldigt gärna höra av sig och berätta, säger Dan Holmér.

Någon färja har de ju inte, utan middag till sjöss ska serveras på restaurang Gastronomi och Harmoni på Dragörkajen.

– Jag har ju själv minnen från Dragörturerna, och vad de serverade, säger Dennis Larsson, som driver restaurangen.

– Och det känns ju som att man sitter på färjan här, med havet precis intill matbordet, säger Dan Holmér.

Han driver sedan några år Limhamns bryggeri, och de ska ta fram en speciell pilsner just till detta tillfälle, berättar han.

– Planen är att vi kör två tillfällen i mitten av februari och finns intresset så kör vi fler gånger.

Publicerad 05 December 2018 11:58