Huset har en lång och spännande historia.

Huset har en lång och spännande historia. Foto: Bodil Davidson/ Skeppsholmen Sotheby´s International Realty

Anrik Fridhemsvilla till salu – men inte till rekordpris

"Dyra hus tar lång tid att sälja"

MALMÖ. Fridhems äldsta hus är till salu. Priset är 25 miljoner kronor och då får man bland annat en bostadsyta på 555 kvadratmeter, en tomt på 2 700 kvadratmeter och ett tornrum.

Huset, som byggdes 1867, var starten till området Fridhem. Då kallades det Fridhemsgården. Villan omfattar tre våningsplan med en boyta på 555 kvadratmeter samt en källardel på 95 kvadratmeter. Den parkliknande tomten är på 2 748 kvadratmeter. Huset, som varit i samma familjs ägo sedan 1956, har legat ute till försäljning länge. I maj 2017 var prislappen 30 miljoner kronor, vilket är samma summa som NHL- proffset Carl Söderberg betalde för Zlatans hus 2015. Det var också vad Zlatan betalat för huset. Det är det dyraste sålda huset i Malmö någonsin. Det är mäklarfirman Skeppsholmen Sotheby's Internationel Realty som har hand om försäljningen. Mäklaren Christian Hellberg vill inte uttala sig om intresset för huset.

– Det är något mellan mig och säljaren. Men jag kan säga så här, det är ett dyrt hus och dyra hus tar lång tid att sälja. Det har varit ute länge, i omgångar. Varje gång som vi har lagt ut den på nytt har det dykt upp nya spekulanter, säger han.

Hur jobbar ni med sådana här dyra objekt?

– Dels har vi en kundlista att gå efter, men vi har ju också förmånen att vi är ett internationellt företag som når 80 länder. Vi har haft människor som bott i New York som har tittat på huset.

Vad gör huset så speciellt?

– Det är Fridhems äldsta villa, det finns inget hus i området som är äldre. Det är ett fantastiskt hus, som har precis allting. Allting är stort, sällskaps – och boendeutrymmen samt tomten. Det finns också en friliggande villa på 110 kvadratmeter på tomten.

Publicerad 05 December 2018 11:53