Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

City Gross-butik läggs ner efter infekterad tvist

Trianon: "Har obetalda hyror på 13 miljoner kronor"

MALMÖ. City Gross på Rosengård läggs ner den sista mars nästa år. Sammanlagt 38 anställda berörs. Ägaren Bergendahls Food anser sig motarbetade av hyresvärden och tänker kräva skadestånd. Trianon slår tillbaka mot kritiken.

Den infekterade tvisten har pågått sedan ett år tillbaka. Bergedahls Food, som bland annat äger kedjan City Gross, anklagar fastighetsbolaget Trianon för fula metoder i syfte att bli av med sin hyresgäst.

– Jag tror de flesta förstår att det är omöjligt att bedriva en verksamhet med en hyresvärd som aktivt motarbetar oss, bedriver diverse grundlösa rättstvister och till och med ansöker om bolagets försättande i konkurs. Trianon har dessutom offentligt sagt att de vill ha bort oss för att få in en annan hyresgäst, säger Robert Olsson på Bergendahls Food i ett pressmeddelande.

Av pressmeddelandet framgår att Trianon kommer att krävas på skadestånd ”för de omfattande kostnader, skador och intäktsbortfall man förorsakats”.

Trianons vd Olof Andersson slår tillbaka mot kritiken.

– Citygross och familjen Bergendahls har obetalda hyror på 13 miljoner kronor. Vi har försökt att driva in pengarna via inkasso, men när det inte hjälpt har vi sett oss tvungna att begära dem i konkurs, säger Olof Andersson till Lokaltidningen.se

Sista ordet är dock inte sagt än. Bergendahls har nämligen överklagat Trianons konkursansökan.

Publicerad 04 December 2018 15:23