84 lägenheter i skiftande storlek byggs på Åhlenhusets tak.

84 lägenheter i skiftande storlek byggs på Åhlenhusets tak. Bild: Gert Wingårdhs arkitekter

84 lägenheter byggs på taket till känt varuhus

"Ett av de mest spännande projekt som jag har sett"

MALMÖ.

Taket på Åhlenshuset på Södergatan blir med lyxiga bostäder. Detaljplanen för 84 lägenheter i fyra våningar har nu klubbats genom på stadsbyggnadsnämnden.

– Det är superspännande. Jag har jobbat i branschen i snart 30 år och det här är ett av de mest spännande projekt som jag har sett. Det känns som en milstolpe för Malmö, att staden tar steget att bli som en storstad. Det är ganska få ställen i centrala Malmö som förtätningar som denna är möjlig., säger Johan Linde, vd på Våningen och villan.

Det är Våningen och villan som står för försäljningen av Urban Living, som projektet heter, medan Gert Wingårdhs arkitekter ritar.

De 84 lägenheterna i fyra våningsplan kommer att vara allt från 32 till 170 kvadratmeter stora. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller terrass. Det kommer att finnas ett atrium, en gästlounge och plats för cyklar. Lägenheterna på första våningen har en högre takhöjd.

– Boendestandarden kommer att vara hög. Det ska kännas lyxigt. Känslan ska vara som på hotell, fast hemma, säger Johan Linde.

Trots att försäljningsstarten sker först under första kvartalet nästa år är intresset får lägenheterna stort.

– Det är ett jättestort intresse. Många vill bo centralt. Åhlenshuset är en ikon, en anrik byggnad att bygga bostäder på.

När beräknas lägenheterna att vara klara?

– Från det att man börjar bygga tar det cirka två år att färdigställa.

Publicerad 03 December 2018 08:41