Magnus Wallin fixar med det sista innan invigningen.

Magnus Wallin fixar med det sista innan invigningen. Foto: Åse-Marie NIlsson

Nu öppnar den hyllade sushirestaurangen

MALMÖ.

I nästa vecka öppnar Rå Epok sin första restaurang i Malmö. Valet föll på Slottsstaden, på grund av läget och lokalen.

– Vi märker att många äter sushi här. Vi vill ha stamkunder som har sushi som en del av sin vardag, säger Magnus Wallin.

Han och Daniel Joannou startade Rå Epok år 2010 i Lund och numera finns Rå Epok även i Helsingborg och Ängelholm. Rå Epok har uppmärksammats bland annat för att man arbetar med lokala, säsongsanpassade varor och färsk, icke-rödlistad fisk. För tre år sedan utsågs Magnus Wallin till Sveriges representant i den internationella tävlingen Global Sushi Challenge. De har länge haft tankarna på att starta en restaurang i Malmö.

– Vi var runt överallt i stan och tittade, men vi fastnade för Slottsstaden. Dels för lokalen, dels läget. Närheten till Limhamnsvägen gör att det är lätt att ta sig hit och det finns parkeringsplatser.

Skånsk sushi kräver en skånsk flagga.

Skånsk sushi kräver en skånsk flagga. Foto: Åse-Marie Nilsson

n Den 12 november öppnar Rå Epok på Sergels väg, där restaurangen B2 tidigare låg. Rå Epok är främst en take-away-restaurang, men lokalen innehåller ett tiotal platser. Men redan på lördag är det premiär med öppet hus, då det serveras smakprover klockan 13–16.

–Vi vill visa människor i området att nu är vi på gång, säger Magnus Wallin.

Hur hinner ni med fyra restauranger?

– Det viktigaste för oss är att vi håller samma höga kvalitet på alla våra restauranger. Vi jobbar stenhårt på det. Vi ska inte vara som sådana ställen som är bra måndag till fredag, men sedan smakar det helt annorlunda på helgen.

Rå Epok i Malmö kommer att ha sex anställda, bland annat en sushikock som jobbat på Rå Epok i Lund de senaste sex veckorna.

– Han har jobbat som sushikock i tio år, men vi jobbar lite annorlunda än andra sushirestauranger. Det finns nästan inga sushikockar som har jobbat som vi gör.

Rå Epok kommer att vara öppen klockan 16–21 på vardagar, klockan 15–21 på fredagar och klockan 13–21 på helger.

Publicerad 07 November 2018 00:00