Så här är byggnaden tänkt att se ut.

Så här är byggnaden tänkt att se ut. Skiss: Heimstaden

Här byggs 440 hållbara hyresrätter

"Står för ett nytänkande i byggprocessen"

MALMÖ. Heimstaden satsar på 440 nya hyresrätter i Norra Sorgenfri. Tack vare energieffektiva lösningar utlovas hyresnivåer som passar det stora flertalet.

Den aktuella fastigheten ligger inom kvarteret Smedjan, som avgränsas av Nobelvägen, Celsiusgatan, Industrigatan och Östra Framvägen. Byggprojketet sker i samarbete med I am Home, som specialiserar sig på hållbart boende.

Byggherren kommer att ansöka om det förbättrade investeringsbidraget för projektet, vilket innebär att fastigheten blir väldigt energieffektiv och hyrorna hamnar på en nivå som gör att lägenheterna kan "efterfrågas av det stora flertalet", enligt ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört glada över att ha kunnat få till detta samarbete med I am Home som står för ett nytänkande i byggprocessen och hela tiden letar efter nya innovativa lösningar med stort fokus på hållbarhet, säger Fredrik Årman på Heimstaden.

Utöver 440 hyresrätter ingår även en förskola och parkeringsplatser i projektet.Byggstarten är planerad till juni 2019 och de första hyresgästerna väntas kunna flytta in i oktober 2020.

Publicerad 06 November 2018 10:14