Familjen Sigfridsson gästar allsången

LIMHAMN. Familjen Sigfridsson är gästartister i nästa Allsång vid havet.– Det är första gången i Limhamn, men jag har hört att där är mycket folk och att det är en trevlig plats, säger Lasse Sigfridsson.

Av
Markus Celander

Lasse Sigfridsson var med och startade populära Lasse Stefanz för 51 år sedan. Det är han som är Lasse i bandnamnet. 2012 fick han kicken, men kort därpå släppte han sin första soloplatta och sedan dess har han haft fullt upp med solokarriären.

– Man kan inte påstå att jag slagit av på takten efter Lasse Stefanz, säger han.

Nyligen släppte han sin sjätte platta, "Back in Nashville" som han spelade in i just Nashville, countrymusikens Mecka. Och som på alla hans övriga plattor är sonen Emil Sigfridsson med. Han är för övrigt en etablerad musikalartist.

– Och denna gång är även Emils dotter Ängla med och sjunger på skivan. Vi gör en duett, "På samma scen". Idén till låttexten fick jag när jag hamnade i diskussion med barnbarnen om musiksmak. Vi hade lite olika smak, men man kan ju sjunga tillsammans ändå. Låten har streamats mycket på Spotify.

Familjen Sigfridsson är ett passande bandnamn för det är verkligen ett familjeföretag. När de är ute och spelar så står Lasse Sigfridsson på scenen tillsammans med sin son Emil, hans hustru Zara, som är känd från folk-popbandet Sarek, samt deras barn Ängla, Vilda och Älvin.

Han är även ute och spelar med Christina Lindberg och gör varje år flera allsångs-gig – som nu i småbåtshamnen i Limhamn den 11 juli.

– Det ska bli roligt. Jag har hört mycket gott om den.

Publicerad 09 July 2018 07:00