Crossfitfabriken klara för nytt VM

VÄSTRA HAMNEN.

Det Västra hamnen-baserade laget Crossfitfabriken har ännu en gång kvalificerat sig till Crossfit-VM. Det skedde genom tuffa kvaltävlingar i Berlin i våras.– Laget har en väldigt bra sammansättning, säger Karin Dike, lagkapten.

Det är till stora delar ett nytt lag som representerar Crossfitfabriken år. Förutom Karin Dike, som även var med i fjol, består det av Magnus Jigin, Viktor Atanasovski och FIlippa Ferm. Kvaltävlingarna, som förenklat kan beskrivas som ett Crossfit-EM, bjöd både på tuffa grenar och dito motstånd.

– Även i år var det en lång mask, eller worm, som väger 160 kilo som laget skulle lyfta på olika sätt. Det var också gymnastik som skulle synkas i par, repklättring och tunga marklyft. Vi var det enda laget av 30 som placerade oss topp 10 på samtliga 6 eventen vi gjorde, och var alltså väldigt jämna, vilket var en bidragande faktor till att det gick så pass bra, säger Karin Dike.

Ett annat moment, som vållade lite oro i laget, var det där de skulle gå på händer på en ramp och sedan nerför en trappa. Oron visade dock vara onödig då laget kom tvåa i just den grenen. Den andra dagens tävlingar gick något sämre, men efter en uppryckning den sista dagen slutade laget fyra i tävlingen, vilket räcker för kvalificering till VM i Wisconsin, som äger rum den 1–5 augusti.

– Inför sista dagen var det bara att ge allt, vi hade inget att förlora och det gick väldigt bra, säger Karin Dike, som först hade tänkt sluta tävla inom crossfit, men som blev biten igen efter att ha övertalats till att delta i några grenar i kvalet som föregick EM.

Hur förbereder ni er inför VM?

– Vi tränar på för fullt. För min del är det lite annorlunda jämfört med förra året eftersom jag då jobbade heltid med crossfit. Nu har jag börjat jobba som sjukgymnast igen och får träna på kvällar och helger. Vi hade aldrig som uttalat mål att ta oss vidare i kvalet, men vi fungerar uppenbarligen väldigt bra ihop och litar på varandra.

Vad har ni för mål?

– Nu gick det överraskande bra här, så vi har inte uttalat något mål än. Vi är uthålliga och bra på gymnastik, men när det gäller de lite tyngre vikterna så har vi inte samma slagförmåga som förra årets lag. Placerar vi oss på topp 15 är jag nöjd, jag skulle gärna vilja slå förra årets resultat då vi kom på 20:e plats, med en lagmedlem som både var skadad och lite sjuk.

Publicerad 22 June 2018 06:00