Allsvenska LB07 på plats när Lions bjöd barn på sommarfest

MALMÖ. Lions bjöd nyligen in till sin årliga sommarfest för barn på gräsplätten vid barn- och ungdomshabiliteringen. På plats fanns bland annat fotbollsspelare från LB07:s framgångsrika lag i Damallsvenskan.– Det är kul både för barnen och oss att vi träffas så här, säger mittfältaren Elina Lenir.

Av
Markus Celander

I flera års tid har Lejonungarna – en sammanslutning av Lionsklubbar i Malmö – arrangerat en sommarfest för barn och unga vid barnhabiliteringen, eller Flens som det kallades förr när där fanns ett barnsjukhus.

Ulla Schröder, sekreterare i Lions Club på Limhamn, berättar att där finns en rad roliga saker för barn som ansiktsmålning, livemusik, fiskdamm med små presenter, dans, glass och ett nalletält där en sjuksköterska utrustad med stetoskop och plåster undersöker barnens gosedjur .

– Hit kommer förskolor och barnfamiljer och har kul. De får även gratis böcker av en bibliotekarie från sjukhuset, säger Ulla Schröder.

Sjuksköterska Caroline Paulsson och Henry Luu i nalletältet, där barnen kunde få sina gosedjur undersökta. Till höger Phung Lai.

Sjuksköterska Caroline Paulsson och Henry Luu i nalletältet, där barnen kunde få sina gosedjur undersökta. Till höger Phung Lai. Foto: Markus Celander

Spelare från LB07:s damlag är på plats. Några av dem målar barnens ansikten medan andra signerar spelarfoton åt dem, till exempel till Noelle Tuvebrant, som får en signerad bild av yttermittfältaren Elina Lenir.

– Det känns bra att vara här. Barnen tycker att det är kul och det tycker vi också, konstaterar Elina Lenir.

Publicerad 21 June 2018 17:00