Mikroölfestival flyttar till Beijers park

KIRSEBERG.

I år flyttar mikroölfestivalen Hoppapalooza till Beijers park. Förutom lokalt producerad hantverksöl av cirka 30 mikrobryggerier gästas festivalen av lokala band och foodtrucks.

– Det kommer att bli riktigt kul för ölälskare. Det blir som en stor fest, säger Jeff Scott Brown på arrangören South plains brewing.

Den femte upplagan av Hoppapalooza hålls den 28 juli i Beiijers park.

– Egentligen är det det sjätte året, men det första året var det främst ett ett-årsjubileum. Syftet är att göra så många som möjligt medvetna om att det finns en väldigt stor lokal ölproduktion som inte är synlig på Systembolaget eller på pubarna. Det finns tusen bra, lokala ölsorter som är okända, säger han.

Han har haft sitt mikrobryggeri på Norbergsgatan sedan 2012 och det är också där, på parkeringplatsen utanför, som Hoppapalooza tidigare har hållts.

– Det har alltid fungerat bra, men i år ville fastighetsägaren ha 10 00 kronor i hyra för det. Jag har inga problem med det egentligen, men började kolla runt på alternativ.

Valet föll på Beijers park.

– Det är en fantastiskt vacker park och jag är så glad att vi kan vara där. Vi kommer att ha en scen och sex, åtta tält på kullen. Man kan ta med sig en filt och sitta på i gräset om man vill, medan man dricker öl och lyssnar på musik.

Det kommer att serveras öl från 30 olika mikrobryggerier. Det är framför allt lokala mikrobryggerier, men även några från Göteborg och Danmark.

– Ett 60-tal mikrobrygerier har anmält sitt intresse, så vi får välja vem som ska vara med. Förra året hade vi 126 olika ölsorter.

I år kommer bland andra att Kornheddinge bryggerikompani, Sledgehammerbrewing, Fulltofta gårdsbryggeri, Charlis brygghus, Noll Fyra Sex, Malmö brewing och Brygghuset Finn att vara representerade. Tidigare kostade det 250 kronor i inträde, men förra året blev det gratis inträde. Istället kostar tio centiliter öl 20 kronor. Något som dramatiskt ändrade tillströmningen.

– Tidigare kom 600-800 personer, men förra året var det 4 000 personer. Det var helt fantstiskt och vi var helt överväldigade,

Måste man var en ölnörd för att komma?

– Nej, inte alls. Man kan komma dit och lyssna på musik. Min fru till exempel gillar inte öl, men kan dricka suröl, som smakar som ett mellanting av cider och vin, säger Jeff Scott Brown.

Publicerad 14 June 2018 14:43

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag