"Malmö är Sveriges bästa sommarlovsstad"

Massor med gratis aktiviteter för barn och unga

MALMÖ.

MALMÖ. Barn och unga i Malmö erbjuds hundratals gratisaktiviteter i sommar. På den nya hemsidan Malmö Forever presenteras aktiviteter för ungdomar 12–19 år medan Kul i Malmös hemsida främst riktar sig till barn under 12 år.

– Det här är en fantastisk möjlighet för unga Malmöbor att göra vad de gillar, oavsett om det är streetdance, VR eller ridning, men också en möjlighet att upptäcka och prova helt nya grejer. Kanske är det att lära sig spela teater, cricket eller prova wakeboard. Vi gör detta för att alla barn och unga i Malmö ska få en fantastisk sommar och för att vi helt enkelt är Sveriges bästa sommarlovsstad, säger Susanne Falck, projektledare på fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Dessutom hålls det en turnerande festival, Big Five, på fem olika platser: 6–8 juli i Enskifteshagen, 13–15 juli på Lindängens IP, 20–22 juli i Mellanhedsparken, 27–29 juli på kullarna i Kroksbäck samt 3–5 augusti på Mölleplatsen. Då bjuds det bland annat på en 250 meter lång uppblåsbar hinderbana, en stor pumptrack för kickbike och BMX och Malmö streetdancefestival. Man kan gå in i en magikergränd, bygga konstverk, lära sig att göra film eller gå in i ett vinterlandskap och ha snöbollskrig. Allt är gratis.

Publicerad 14 June 2018 15:57

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag