Rines klar för det albanska ungdomslandslaget

HUSIE/ VÄSTRA KATTARP.

Rines Arifi blev känd i hela Europa när han som 14-åring fick provspela för Manchester United. Nu ska han spela med Albaniens ungdomslandslag under en vecka.

Den 24–30 juni spelar Rines Arifi, 15 år, i Albaniens U17– landslag. Den 27 och 29 juni deltar han i lagets vänskapsmatcher mot Bosnien-Hercegovina.

– Det är riktigt stort att de väljer en kille från Malmö som ska spela för det albanska landslaget, säger hans pappa Hajriz Arifi.

Även Rines Arifi är glad.

– Han är riktigt glad för detta och ser fram emot att få spela och visa vad han kan, säger Hajriz Arifi.

Han fortsätter:

– Scouter för det albanska landslaget har följt Rines under 1,5 år och vet exakt var och hur han spelat. Bland annat såg de honom i Skånecupen och när han spelade i Göteborg. De var riktigt imponerade.

Vad händer om det albanska landslaget vill behålla honom?

– Att han spelar för landslaget betyder inte att han behöver stanna i landet eller skriva kontrakt utan han behöver bara åka dit på matcherna.

Förra året blev Rines Arifi väldigt omskriven när han som 14-åring provtränade för favoritlaget Manchester United. Väl på plats på Old Trafford följdes han av flera engelska topplag och Manchester United var fortsatt intresserade. Eftersom han var så ung beslutade familjen att avvakta och prioritera skolan.

– Han är bara 15 år, och det är bättre att vänta i några år.

-

Publicerad 12 June 2018 10:49

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag