Bild från en tidigare upplaga av ActioRun.

Bild från en tidigare upplaga av ActioRun. Foto: Pressbild/ActionRun

Nytt actionfyllthinderbanelopp genom centrum

MALMÖ.

Den 9 juni är det dags för det nya hinderbaneloppet Malmö ActionRun. En sak som utmärker det är att delar av banan kommer att gå inne i centrum.– Vi vill sätta folk i rörelse och tycker att det är viktigt att motverka stillasittandet, säger Tomas Ahremark, eventansvarig.

Malmö ActionRun grundades i Borås och har anordnats vid 16 tillfällen på olika orter under de senaste fem åren. I år är det premiär för Malmös del.

– ActionRun är en OCR- eller hinderbanetävling. En skillnad mellan oss och till exempel Toughest eller Toughest Viking är att vår målgång är placerad mitt i city. 14 av hindren kommer att finnas mellan Gustav Adolfs torg och Stortorget, säger Tomas Ahremark.

Banan kommer att börja på Ribban, fortsätta in i Slottsparken och gå vidare förbi Gamla kyrkogården in på Gustav Adolfs Torg och därifrån fortsätta till Storgatan för att avslutas på Stortorget. Hindren kommer att bestå av allt från klätterväggar till balanshinder, stegar, stående däck, containrar och repväggar. Det sista hindret är ett löpband av samma modell som det i tv-programmet ”Gladiatorerna”.

Arrangörernas ambition är att tilltala en bred publik och förhoppning är att locka 1 500–2 000 deltagare.

– Vi är nog ganska breda. Vi vill sätta folk i rörelse och tycker att det är viktigt att motverka stillasittandet som vi har så mycket av idag. Vi vill också vara lite av en uppföljare till drakbåtsfesterna, det är många företagare som deltar och springer. Att det är mitt i city gör också att det blir extra roligt. Det är många duktiga som vill visa upp sig, mycket glädje och positiv stämning. Det brukar vara ganska mycket elit i våra lopp, men också en stor grupp som inte elitsatsar, med personer mellan 20 och 45 år.

Varför väljer ni att satsa på Malmö?

– Malmö, Göteborg och Stockholm är ju de stora städerna. Finns du inte där är du inte på riktigt. Våra partners vill givetvis också vara med där man syns mest.

Hur ser ni på konkurrensen från Toughest, som också arrangeras på Ribban?

– Jag måste säga att vi är imponerade av vad de gör, de är väldigt duktiga. Jag tror att de har stor respekt för oss också. Vi gör två olika saker och det finns plats för båda. Vi har inte så mycket lera i våra hinder. Vi är lite renare och Toughest är kanske lite råare.

Publicerad 09 June 2018 06:00