Nu hyrs eldrivna båtar ut på Dockan

DOCKAN.

Efter en lång vinter är det nu full fart på Dockan marina igen. Nytt för i år är att man kan hyra en eldriven båt genom Book a boat vid en av bryggorna. Inom några år, när fler bostadshus har blivit klara i området, finns det också planer på att utöka med fler båtplatser.

Den långa vintern har gjort att säsongen har startat ovanligt sent i år. Men när värmen väl kom hände istället allt på en gång.

– Sjösättningarna blev sena den här våren eftersom varven inte hann klart i tid. Det blev en explosion i maj, en ketchupeffekt, säger Anders Lindskog, hamnkapten.

Efter förra sommaren, som inte bjöd på några överdrivna mängder sol och värme, var Anders Lindskog först orolig över att båtintresset skulle minska.

– I år kom intresseanmälningarna för båtplatser in sent. Nu är det dock en väldig rush, folk går här och tittar på båtarna och drömmer sig bort. Det är också ett väldigt folkliv här på kvällarna. Jag har höga förhoppningar om att det här ska bli en rekordsommar.

En nyhet på Dockan för i år är att Book a boat har placerat en av sina båtar där. Det är en eldriven båt som kan hyras genom företaget Book a boats hemsida.

– Vi ser det som en kul grej. Det är perfekt för dem som inte har ork och kraft att ha en egen båt, utan bara vill åka en tur ibland. Båten är också extremt lättmanövrerad.

Dockan Marina har växt de senaste åren och i stort sett alla platser är nu uthyrda. Inom de närmaste två–åren kommer den att växa med ytterligare 30–40 platser. Det kommer att ske i samband med att fler bostadshus blir klara. Till framtidsplanerna hör också en utökad satsning på gästhamnen.

– Det känns som att vi har kommit så långt som vi vill när det gäller uthyrning av fasta båtplatser. Nu vill jag satsa mer på gästhamnen. Det är roligt och uppfriskande för området med gäster från Danmark, Tyskland och Holland. Det ger liv och trevlig atmosfär. Gästerna kan parkera här och sedan har de fri tillgång till cyklar och kan göra Malmö på två–tre dagar.

Hur skulle du vilja att Dockan Marina vidareutvecklas annars?

– Jag skulle vilja att det gjordes något mer av torget här. Det är ett perfekt ställe att göra roliga saker på. Det skulle till exempel kunna vara en prisvärd fiskrestaurang där man kan få en pilsner eller ett glas vin, eller ett ställe med kvalitetsglass. Jag skulle också vilja anordna fler evenemang vid Krankajen, som till exempel öppna visningar av båtar.

För mer information om vad som händer på Dockan marina, se hemsidan här.

Publicerad 02 June 2018 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag