Grannsamverkan har gett resultat

KIRSEBERG/ SEGEVÅNG.

Medborglöftet i Kirseberg och Segevång fokuserar på tre områden: bostadsinbrott, narkotika och ungdomar. Satsningen på grannsamverkan har gett resultat i minskat antal inbrott.

– Man ser en tydlig skillnad mot förra året. Det är jätteroligt att se att det har gett effekt och det är väldigt positivt för området, säger Pierre Douhan, kommunpolis Malmö norr.

Det är Johanneslund, Håkanstorp, Bulltofta och Segevång som sedan årsskiftet står i fokus för grannsamverkan, med anledning av förra årets många inbrott i området. Många bostadsrättsföreningar och samfälligheter där arbetar med grannsamverkan och fler är på gång.

– Fler och fler har kommit i gång, det är väldigt positivt. Nu när jag satte samman ett utskick om information och tips om vad man ska tänka på i sommar när man reser bort så skickade jag till ungefär 2 000 hushåll i mitt område, säger Pierre Douhan.

Arbetet mot narkotika i Kirseberg och Segevång fortsätter.

– Det ingick i vårt medborgarlöfte förra året, och vi ser att det ger resultat så vi vill fortsätta arbeta med det. De boende vill också att vi fortsätter. Det rör sig både om spaning och direkta insatser från oss, säger Pierre Douhan.

Det tredje fokusområdet är ungdomar och Malmö stad ska genom fältgruppen arbeta uppsökande och trygghetsskapande i området.

Publicerad 16 May 2018 00:00