First Camp storsatsar på Sibbarp

Bygger om restaurangen för tio miljoner

SIBBARP.

First Camp satsar tio miljoner kronor på att renovera restaurangbyggnaden på Sibbarps camping.– Sedan vi tog över efter Malmö stad för några år sedan har vi byggt tre servicehus och flera nya stugor på området. Nu är det restaurangens tur, säger servicechef Mats Wernberg.

Av
Markus Celander

Svenska campingbranschen går som tåget och landets ledande kedja, First Camp, satsar över 40 miljoner kronor på investeringar inför årets högsäsong. En majoritet av dessa miljoner hamnar i Skåne, varav tio miljoner satsas på First Camp Malmö Sibbarps camping.

Dessa läggs på den stora centrumbyggnaden där med det vågiga taket, där restaurang, butik och reception ligger. Denna genomgår nu en jätteombyggnad invändigt, som ska vara klar under midsommarveckan, berättar Mats Wernberg.

– Vi ska själva driva restaurangen. De som drev den tidigare, Mathubben på Sibbarp, gjorde ett bra jobb, men vår företag har bestämt att vi själva ska driva restaurangerna på alla våra anläggningar.

Receptionen och butiken sköts under tiden provisoriskt i ett servicehus bredvid.

– Restaurangdelen kommer att bli aningen mindre, men med en trevlig uteservering. I övrigt blir det ganska likt tidigare år, med fullständiga rättigheter och musik quizz och livemusik ibland.

Förutom restaurangbyggnaden kommer även campingens lekplats att rustas upp.

Publicerad 16 May 2018 19:00