Nu är det klart vem som ska driva kaféet i Beijers park

KIRSEBERG.

Nu är det klart att föreningen Positive footsteps kommer att driva kaféet i Beijers park. Kaféet ska vara en samlingsplats för de boende med fokus på skapande verksamhet.

– Levande är ett nyckelord för vår vision. Kultur och möten två andra. Kaféet ska vara en fysisk mötesplats för alla boende i området, men också en utgångspunkt för att skapa egna projekt i parken, säger Rico Persson, ordförande i Positive foodsteps.

Föreningen Positive foodsteps, organisationen bakom Baobab -festivalen, är nära sammanlänkad med Builiding community, som står bakom dels odlingslådorna i parken, dels Building Community-festivalen.

– Sedan festivalen förra året har jag varit i kontakt med lokala föreningar och boende i området. De har alla har alla uttryckt att de vill ha en mötesplats i området, men också att parken ska förbli som den är, att det inte händer för mycket här, säger Rico Persson.

Det är bara en vecka sedan föreningen fick beskedet att det är de som ska driva kaféet, som fortfarande håller på att renoveras.

– Det har gått så snabbt och eftersom det är lite knappt om tid får vi ta det som det är. Vi har ju våra tankar, men vi vill också vara lyhörda för och anpassa oss efter önskemål och behov.

Tanken är att kafét ska öppna till Backakarnevalen den 6 juni. En knapp vecka senare, den 11 juni, börjar tv-programmet ”Sommarlov” att sändas precis vid kaféet.

– Vi kommer att erbjuda enkla frukostpaket. Vi kommer även att ha lunch och middag samt helgbuffé. Till att börja med har vi öppet till klockan 19, säger Rico Persson.

Han hoppas att det starka engagemanget bland de boende, som gjorde att kafét bevarades, kommer att fortsätta, bland annat i olika samarbeten med kaféet. En liten scen kommer att byggas i anslutning till kafét och Rico Persson ser gärna att skolor, föreningar och lokala förmågor nyttjar den, liksom workshopledare och artister.

– Det är tack vara alla Kirsebergsbor som kaféet överlevde. Vi vill skapa det här ihop med de boende och lokala föreningar, och de får gärna komma och berätta om sina tankar och idéer. Vi hjälper också gärna till och stöttar föreningar som har arrangemang i parken.

Publicerad 15 May 2018 00:00