Årets elföretag finns i Fosie

Hallå där

, Thomas Roth, vd för Syd El, hur känns det att ni blev Årets företag på Hantverksgalan 2018?

Av
Åse-Marie Nilsson

– Vi är mycket stolta över priset och jag kan inte nog framhäva vår personal, som är våra bästa ambassadörer. Jag har varit i branschen i 30 år, varav 18 år som egen företagare. Vi konkurrerar på inte lika villkor med de oseriösa företagen i branschen.

Berätta om priset.

- Det startades för några år sedan av Do Runner för att hantverksryktet är lite skamfilat, med svartjobb och utländsk arbetskraft. Do Runner vet att många företag i branschen är seriösa, men de hamnar lätt i samma fack som de oseriösa. Det är en tävling på sociala medier, där man rekommenderar och röstar på företag. I år var det 4 000 bolag som var nominerade. Sedan väjs fem företag ut i respektive kategori och vi vann i vår kategori, stora elföretag. Vi gick dessutom till final förra året.

Vad vann ni?

– Förutom äran, en plakett, ett stort diplom och 20 000 kronor. Vi firade med att käka ute.

När grundade du Syd El?

– 2001, hemma i garaget i Kulladal. I fem år växte vi med en anställd om året. Därefter växte vi snabbt och 2015 var vi 22 anställda. Vi var Årets Gasell tre år i rad för att vi dubblade omsättningen i tre år. Vi bara expanderade och växte för snabbt, så vi valde att skala ned. Nu håller vi på att växa igen.

Vad är viktiga ledord för dig i arbetet?

– Att man gör saker ihop. Både med personal och kunder. Har man personalen med sig och trivs, så ger de god service till kunderna. Kunden sätts alltid först och vi jobbar med ett långsiktigt perspektiv.

Publicerad 14 May 2018 00:00