Malmö Tweed Ride – en social cykeltur i maklig takt

MALMÖ.

I höst är det dags för den sjätte upplagan av Malmö Tweed Ride. Under den tre mil långa cykelrundan genom Malmö står gemenskap och kläder samt cyklar av äldre snitt i centrum.– Det är en sällskapsrunda som blickar tillbaka mot äldre tider, säger Christoffer Hansen, en av grundarna.

Vilken väg årets Malmö Tweed Ride – som äger rum den 15 september – kommer att gå är ännu så länge hemligt. Christoffer Hansen kan dock avslöja så mycket som att den kommer avslutas på Moriskan i Folkets park.

– Vägen ska vara lite ett överraskningsmoment, man ska inte veta vart den går i förväg. Klart är dock att vi kommer att stanna på halva vägen för en liten paus. Då stannar vi för te, scones, grammofonunderhållning och gruppfotografering. Vi försöker att upptäcka nya områden varje år. Man hinner se olika delar av staden på tre mil – såväl innerstaden som miljonprogram och industriområden, säger han.

Andra viktiga inslag i arrangemanget, som startades i Malmö av Christoffer Hansen och Erik Malmberg 2013, är korandet av bäst klädda herre och dam samt finaste cykel.

Vad betyder Malmö Tweed Ride för dig?

– Det handlar om gemenskap, en sällskapsrunda. Vi blickar tillbaka mot äldre tider och traditioner. Saker kan gå lite långsammare och få lov att ta lite tid.

Har du något roligt minne från något tidigare år?

– Det finns många, men en favorit är när ett par träffades för första gången på Malmö Tweed Ride och förlovade sig med varandra året efter.

Fotnot. För mer information och anmälan, se hemsidan: www.tweedride.se

Publicerad 05 May 2018 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag