"Kul på hjul" kommer till Lindängen

LINDÄNGEN. ”Kul på hjul”, som är ett integrationsprojekt med cykeln som verktyg för att öka rörelsen i Malmö bland barn och ungdomar, kommer bland annat till Lindängen i sommar. Projektet drivs av FC Rosengård i nära samverkan med Malmö stad, Röda Korset och Tjejer i förening. HSB Malmö har nu valt att vara en av de aktörer som stödjer projektet.

– Det är ett viktigt projekt som drivs av fantastiska krafter och vi är stolta att få vara med att hjälpa till. Att cykla är bra för hälsan samtidigt som det ger en stor frihetskänsla. I förlängningen bidrar det till ungas möjligheter att komma in i samhället, säger Mia Gustafson, medlems- och kommunikationschef på HSB Malmö, i ett pressmeddelande.

Barnen som deltar betalar ingenting.

– Vi vill att fler barn ska kunna cykla och därmed ta del av hela staden. Vi vill också bidra med fysisk aktivitet i vardagen och ett säkerhetstänkande i trafiken, säger Jenny Damgaard, som är projektledare för Kul på hjul, i pressmeddelandet.

HSB Malmö kommer att ha medarbetare på plats som bemannar cykelaktiviteterna, och söker därför bostadsrättsföreningar som vill vara med och hjälpa till under cykelaktiviteterna, en eller ett par dagar i maj, juli eller augusti.

– Det är ett ypperligt tillfälle för föreningen att skapa grannsamverkan genom att göra något kul och betydelsefullt tillsammans, samtidigt som man lär känna barnen i sitt närområde, säger Karin Andersson, projektsamordnare på HSB Malmö.

Publicerad 25 April 2018 13:53