Fotbollsturnering och folkfest

LINDÄNGEN.

Den 12 maj blir det fotbollsturnering på Lindängen. Då spelar ungdomslag och olika aktörer på området mot varandra. Tanken är att det ska bli en återkommande folkfest.

Förra året hölls fotbollsturneringen, Lindängen cup, för första gången på Lindängens idrottsplats. Då var polisen initiativtagare.

– De kontaktade oss, eftersom vi anordnar nattfotboll och bollsport för tjejer på Lindängen och frågade om vi ville vara med och arrangera turneringen. Svaret var självklart ja, eftersom många ungdomar i spontanfotbollen inte spelar i lag och tycker att det är kul att kunna vara med i en turnering. Vi tycker att det är ett otroligt roligt sätt att stärka banden mellan människor i området, säger Vesna Rosell i fotbollsföreningen LB07.

Turneringen blev väldigt lyckad, menar hon, och redan i höstas beslutade man att göra om det. Men denna gång i maj.

– Förra året spöregnade det oavbrutet. Nu hoppas vi att det blir bättre väder, säger Vesna Rosell.

Arrangörer för turneringen i år är Malmö stad, polisen, LB07 och BK Olympic. 20 lag ska delta, tio ungdomslag och tio aktörslag. Deltagande aktörslag är bland annat polisen, räddningstjänsten, kommunpolitiker, fastighetsbolag, företag och andra aktörer som verkar i området. De möter ungdomslag från olika nattfotbollsprojekt och föreningar. Det kommer att finnas kringarrangemang som har med fotboll att göra som en teknikbana, men också exempelvis tipsrunda och musik. Kiosken kommer att vara öppen och grillen igång under hela dagen.

– Vi vill att det här ska bli en folkfest. Att boende kommer hit och hejar på sitt lag. Vi vill att turneringen ska växa och bli en turnering man längtar efter, säger Vesna Rosell.

Fakta

Var: Lindängens IP på aktivitetsytan bakom klubbhuset.

Klockan: 10.30– cirka 17.

Hur: 15-minuters matcher på två sju-manna planer.

Ålder: Från 15 år.

Antal spelare per lag: Minst sju spelare.

Blandade lag: Pojklag, flicklag eller mixade lag samt mixade åldrar i lagen går bra.

Publicerad 24 April 2018 09:52

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag