Då öppnar Västra Station Restaurang och Bar

UNIVERSITETSHOLMEN.

Den 27 april öppnar Västra Station Restaurang och Bar. Inriktningen kommer att vara rustik mat inspirerad av det sydeuropeiska köket.– Vår tanke har varit att skapa en restaurang med råvaran i fokus och vi vurmar för det närodlade, ekologiska och säsongsbetonade, säger Jonas Rincon-Dahlberg, en av ägarna.

Huset som restaurangen ligger i byggdes redan 1897 har tidigare varit en tågstation för resenärer som skulle resa på Grevebanan mellan Malmö och Ystad. Men nu ändras alltså verksamheten på Dag Hammarskjölds Torg 1 från resor till mat och dryck.

– Generellt kommer vi att servera mat som tar tid att laga i ugnen. En typisk rätt är kalvkind med grillad spetskål, tryffelcreme och ramslök. Det fångar känslan i det som vi vill göra, säger Jonas Rincon-Dahlberg.

Sju månader har ägnats åt att renovera och bygga om i huset, som senast var ett byggkontor.

– Det är den enda gamla byggnaden i det nybyggda Malmö-Live-kvarteret. Eftersom Malmö saluhall ligger i den gamla vagnhallen kände vi att det var självklart att det gamla stationshuset ska vara en restaurang. Vi har försökt återskapa den gamla känslan för hur en stationsbyggnad kan se ut med inredningen. Man kan säga att en lite råare och rustikare inredning möter stationsinredningen och lite av det industriella Malmö, säger Jonas Rincon-Dahlberg.

De som står bakom satsningen är, förutom Jonas Rincon Dahlberg, även Henrik Klamborn och Kajsa Klamborn. De har alla erfarenheten från restaurangbranschen och driver sedan tidigare Ribersborgs Kallbadhus.

Publicerad 24 April 2018 11:00