Gemensam läsning ute på skolgården på världsbokdagen

KIRSEBERG.

Lågstadieeleverna på Kirsebergsskolan firade världsbokdagen med att läsa böcker tillsammans på skolgården. Sittande eller liggande på filtar läste de sin favoritbok eller lyssnade på när läraren läste högt för dem.

– Det här är första gången som vi gör det här, men jag hoppas att det blir en tradition. Tanken är att man ska känna att det är fantastiskt att läsa och något som man kan göra tillsammans, att man ska känna gemenskap och glädje, säger Karin Davidsson, lärare på Kirsebergsskolan.

Skolgården var full med läsande elever från förskoleklass och lågstadiet. De flesta hade placerat ut mjuka underlag längs med staketet, men några hade klättrat upp i träd med en bok. Förstaklassarna Tilda Hedström och Karla Hardemo tyckte att det var mysigt att sitta ute och läsa. Karla Hardemo hade valt boken ”Hedvig och Hardemos prinsessa”.

– Jag valde den för att Hardemo är mitt efternamn. Jag gillar att läsa kapitelböcker och mysterieböcker, som böckerna om LasseMaja.

Även Tilda Hedström gillar att läsa kapitelböcker.

– Då kan man läsa lite varje dag. Jag gillar att läsa och brukar läsa hemma. Nu har jag valt ”Hundtjuven”, som är ganska lätt att läsa.

På filten bredvid satt Eli Grander med en bok om dinosaurier.

– Jag har läst den många gånger, den är rolig och spännande. Jag läser mycket hemma.

Fotnot. Världsbokdagen instiftades 1995 av Unesco. Dagen infaller den 22 april varje år.

Publicerad 23 April 2018 13:33