Så blir årets foodtruckfestival

MAGISTRATSPARKEN.

Snart är det dags för den andra upplagan av Malmö Foodtruckfestival. Den 25–27 maj kommer Magistratsparken att fyllas av mat, folköl, yoga, skatebords och pyssel för barn. Jämfört med ifjol har festivalen växt – både vad det gäller dagar och antal aktörer.

Årets foodtruckfestival kommer att innehålla flera nya inslag. Bland annat ska det anordnas yogapass, ges möjlighet att prova på skateboard, finnas pyssel med återvunnet material för barnen och olika spel som besökarna kan spela.

– Det ska inte vara något påtvingat, utan något man tar del av bara om man känner för det, säger, Rodrigo López-Calderón, matansvarig på arrangemangsenheten på Malmö stad.

Festivalen blir dessutom en dag längre – tre dagar istället för två – och antalet foodtrucks ökar från 17 till 25. Något som dock blir sig likt är att det kommer att finnas en folkölsbar.

– Förra året var det ett väldigt stort besökarintresse, så det kändes naturligt att festivalen får ”sajsa” upp sig lite. Det var också många foodtruckägare som sökte sig till festivalen i år. Vi behöver dessutom fler aktörer, så att maten inte ska ta slut.

Det sistnämnda var något som hände ifjol, framåt eftermiddagen.

– Då var vi lite försiktigt entusiastiska, men blev lite tagna på sängen när det kom så väldigt mycket folk. Vädret var fantastiskt och det gjorde förstås sitt till. Vi hade 12 000 besökare på två dagar. Maten tog slut båda dagarna, vilket var tråkigt för dem som kom sent. Det visade dock att vi hade satsat rätt och vi slapp slänga mat.

Rodrigo López-Calderón tror att det är en kombination av flera olika orsaker som gör att foodtrucks ligger så rätt i tiden just nu.

– Dels handlar det om att mat är viktigt, stort för alla och en pågående trend. Så fort det händer något nytt blir många intresserade av det. Det här är ett nytt och mobilt sätt att servera mat. Dessutom är det ofta fina och personliga foodtrucks, så de som äger dem är unika i det avseendet. När man också gör det i ett sådant här sammanhang, med kringarrangemang, blir det en matfest. Det blir något mer än bara maträtten – umgänget, musiken och ett skönt häng. Det är det som vi alla gillar och kärnan i succén.

Foodtrucks

Följande foodtrucks kommer att delta på festivalen: Baristakollektivet, Fisky Business, Korrito, Ismobilen, Meal on wheels, Indian Grill, Reggae Juice, Casseroll, Jeffreys Food Truck, Rosa Husvagnen, Carne & Taco Street Food, Argentine Street Food, Boho Bar, Simple Food Truck, Mcreperie, Nordic Street Food, Gaston & Vega, KaffeRista, Green Fries, Operagrillen, Papas Folkölsbar, Bike and bake, Ristet rug och Noi´s café och deli.

Publicerad 19 April 2018 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag