Få odlingslotter i Sege park kvar att hyra

SEGE PARK

. Den 1 maj öppnar odlingsområdet i Sege park. Efterfrågan har varit stor och de flesta odlingslotter är redan tilldelade, en vecka efter att platserna släpptes.

– Intresset har varit rätt stort och lotterna blev snabbt tilldelade, säger Ranya El Mughrabi, ansvarig för kön på Team Koloni på Malmö stad.

På Sege parks odlingsområde finns det både sju odlingsbäddar, på tio kvadratmeter, och 20 klassiska odlingslotter, mellan 27 och 43 kvadratmeter stora. Odlingsbädden hyrs med jord och till bädden finns en inbyggd förvaringslåda där man kan förvara sina verktyg. På området finns en gemensam inhägnad samt sittplatser med grill. 16 av odlingsbäddarna har redan blivit tilldelade, så endast fyra är lediga. Två odlingsbäddar är fortfarande lediga.

Totalt står 3 032 personer i kö till Malmös 1800 odlingslotter, fördelade på 23 områden. Hur lång väntetiden är varierar.

– Det beror på vilket område det är. Populäraste odlingslotterna är Djupadalsparken, Svansjön på Bellevue, Bispgatan och Hagstorp. Till Hagstorp är det fyra års kötid och tre år till Bispgatan. Medan det till Hyllie är mellan ett par månader och ett år.

Den 4 maj, klockan 12–14, invigs odlingsområdet i Sege park. Då håller ordföranden i tekniska nämnden, Andreas Schönström, tal.

– Det blir även grillande och tävlingar. De som bor i området och är intresserade av odlingslotter kan komma dit, säger Ranya El Mughrabi.

Publicerad 18 April 2018 14:50