17 meter lång pärlplatta med Super Mario-motiv säljs

VÄRNHEM.

Mötesplatsen Spelens hus säljer nu ett väldigt stort pärlbygge – motivet är hela den första banan i tv-spelet Super Mario Bros.

VÄRNHEM. Mötesplatsen Spelens hus säljer nu ett väldigt stort pärlbygge – motivet är hela den första banan i tv-spelet Super Mario Bros.

Arbetet med att skapa konstverket har tagit nio månader och totalt har 758 016 pärlor använts. Pärlplattan är 17 meter lång, men kan delas upp i sju mindre delar.

Varför vill ni sälja den?

– Den tar för mycket plats. Vi måste prioritera andra föreningar här på Spelens hus. Den behöver komma till någon som har den uppe, här står den i en källare och får inte se ljuset, säger Jonatan von Seth, vice ordförande på Spelens hus.

Kan du berätta om arbetet med att göra pärlplattan, hur har det gått till?

– Spelet är uppdelat i pixlar och varje pixel motsvarar ungefär en pärla. Det har varit två medlemmar som har gjort det mesta av arbetet, Jonas och Johan från MEGA, men många andra föreningar och medlemmar har hjälpt till. Den blev klar våren 2015.

Vilken typ av köpare hoppas ni på?

– Någon som är intresserad av konst eller spelkultur. Det är egentligen ett helt fantastiskt arbete med 100-tals arbetstimmar som ligger bakom. Den bör komma till en plats där allmänheten kan ta del av den, det hade varit jättekul.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Om det blir en jättestor budgivning skulle vi kunna förbättra lokalen med kanske nytt golv, ventilation eller stolar och stödja andra projekt som föreningarna vill genomdriva.

Spelens hus, är en föreningsdriven mötesplats med inriktning på spel av olika slag.

Annonsen finns att beskåda här.

Publicerad 17 April 2018 13:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag