Oerfaret damlag hoppas växa under året

HÄSTHAGEN.

Limhamn Griffins gör sin andra säsong i damserien, och inledde den med en storförlust mot Carlstad Crusaders förra söndagen.– Det positiva är att vi höll siffrorna nere fram till halvlek, säger spelaren och styrelseledamoten Emma Svensson.

Av
Markus Celander

Förra året var ett se-och-lära-år för damlaget, och förhoppningarna i klubben inför denna säsong om fler poäng i damserien är större, berättar Emma Svensson, som dock inte vill dra för höga växlar på nederlaget i Kristianstad, där matchen mot Crusaders spelades.

– Vi har till stora delar ett nytt lag i år, där många av spelarna aldrig spelat match förut.

Sex poängs underläge i halvlek hade vuxit till 0–26 när matchen blåstes av.

– I fjol spelade vi tajt mot dem. Men nu var det svårare. Det är ett bra lag, och jag tror att det hade betydelse att de hade en match mer i benen än vi.

Nästa match är borta mot Örebro Black Knights, som vunnit serien två år i rad. Hemmapremiären på Hästhagens IP spelas lördagen den 5 maj mot Göteborg Marvels. Då firar Limhamn Griffins sitt 30-års jubileum.

– Vi arrangerar en riktig familjefest med sockervadd och hoppborg. Och förutom att vi spelar, så spelar även herrarna sin hemmapremiär mot Staffanstorp Saviours.

Den som är sugen på att testa på amerikansk fotboll med Limhamn Griffins damer är välkommen till Hästhagens IP på tisdagar och torsdagar, då det är träning klockan 19–21.

– Man ska vara minst 15 år, och man får låna skydd av oss. Laget består av tjejer i spridda åldrar, från 16 till 35 år. Vi har ett bra lag och jag tror att vi kommer att växa under säsongen. Och vi har väldigt kul ihop, säger Emma Svensson.

Publicerad 16 April 2018 20:00