Här ska det byggas ännu fler studentbostäder

SORGENFRI.

646 studentbostäder ska byggas ovanpå Willys i Katrinelund. Två våningsplan ska rivas och fem nya, med lägenheter, byggas till. Stadsbyggnadsnämnden beslutade nyligen om bygglov.

Redan för ett år sedan gav nämnden klartecken för att bygga knappt 400 studentlägenheter ovanpå affärshuset på Östra Farmvägen, där bland annat Willys, ÖoB och gymmet Fitness24Seven finns. Då var tanken att bygga bostäder i fyra våningar. Men projektet har nu arbetats om, ytterligare ett våningsplan har tillkommit och den gemensamma innergården har blivit större. Istället för knappt 400 bostäder blir det nu 646 studentlägenheter av olika storlek. De flesta blir dock under 35 kvadratmeter.

Rivning av de två affärsplanen och byggstart av bostäderna inleds i maj 2018, och inflyttning planeras till augusti 2020.

– Studentbostäder är välkommet i Malmö. De här får en smidig placering nära stationen på Östervärn. Sorgenfri omvandlas från ett industriområde i centrala Malmö och då kommer 650 studenter att bidra till trygghet och stadsliv, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Det behövs fler studentbostäder i universitetsstaden Malmö, samtidigt som norra Sorgenfri är i behov av förändring, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Publicerad 16 April 2018 09:44

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag