SAV flyttar utomhus även denna sommar

"Vi älskar att laga mat utomhus"

TYGELSJÖ.

Precis som förra sommaren kommer Guide Michelin-restaurangen som ligger strax utanför Tygelsjö och heter SAV – som står för Sven och Alexander på Vindåkra – att arrangera gårdsfester på Vindåkra gård.– Idén till gårdsfesten kom egentligen från att vi älskar att laga mat utomhus och speciellt över öppen eld, säger Sven Jensen, som driver SAV tillsammans med Alexander Fohlin.

Av
Markus Celander

Gårdsfesterna äger rum under tre fredagar och lördagar, och varje helg gäller ett särskilt fokus, berättar Sven Jensen.

– Den 29 och 30 juni är det svenskt nötkött, den 6 och 7 juli är det svensk gris från Skärhults gård i Småland, och sista gången, den 13 och 14 juli, så är det åter svenskt nötkött som gäller.

För att gardera sig mot regn så ska de i år sätta upp ett stort tält, påpekar Sven Jensen.

– Gårdsfesterna blev lyckade i fjol, så därför kör vi i år igen. Vi gillar den skarpa kontrasten från vår unika lilla matsal som endast rymmer fyra bord till sommarens event där upp till 70 personer har möjlighet att avnjuta en afton där man kan upptäcka både nya smaker och nya vänner.

Gårdsfesterna på Vindåkra gård börjar klockan 18, och man måste förhandsboka.

Publicerad 15 April 2018 09:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag