Här öppnar den nya sneakersbutiken

CENTRUM.

Den 26 april öppnar Sneakers Corner en ny butik på gågatan, nära Triangeln. Förutom att sälja skor har butiksägarna även ambitionen att skapa den mest Instagram-vänliga butiken i staden.

Sneakers Corner finns sedan tidigare i Göteborg och den nya Malmöbutiken kommer att ligga i Scoretts gamla lokaler.

– Det finns inget som inte lockar med sneakers och Malmö. Malmö var ett av våra förstahandsval och det har saknats butiker av den här typen här, även om det har hänt lite nu på sistone. Malmö förtjänar en bra lifestyle-butik. Det finns ett bra ”movement” här med hela kulturen kring sneakers. Det är också ett Mecka för hiphop, säger Alexander Arlbrandt, konceptansvarig.

Han berättar även om att de planerar att bygga ett växthus inne i butiken. Dessutom kommer den ha ladugårdsdörrar som svävar i luften och basketkorgar. Allt för att skapa en så Instagram-vänlig miljö som möjligt.

– Hela grejen med Sneakers Corner är att skapa en ny plattform som gör att kunderna väljer att gå till butiken istället för att handla online. Vi vill inte trycka ner säljet i halsen på folk, utan skapa något annat. Något som gör att kidsen, eller kanske farmor, stannar upp och tar en paus i en skön miljö. Vi kommer också att ha grymt trevliga säljare, som ska kännas mer som en kompis.

De annorlunda inslagen tar dock inte slut där. I butiken kommer det även att finns arkadspel så att kunderna kan spela gamla klassiker, som till exempel Donkey Kong och Pacman.

Finns det en risk att kunderna glömmer att handla skor, när det finns så mycket annat runt omkring?

– Du kommer att möta skor överallt i butiken, så den riskan är minimal. Vi vill vara en mötesplats och inte flyga på folk. Det ska vara skönt att handla skor och kläder hos oss.

Att de valde att etablera sig utanför ett stort köpcenter har att göra med att de vill kunna styra över öppettiderna själva.

– När det är ett nytt släpp kommer vi att ha pop up-events på kvällen, där vi till exempel bjuder in lokala rappare. Det kommer att hända oväntade saker här framöver, för att skapa puls och ”vibe”. Vi ska försöka vara en lite högljudd granne på Södra Förstadsgatan, på ett positivt sätt.

Publicerad 15 April 2018 13:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag