Våren välkomnas med en femdagarsfestival

FOLKETS PARK.

Folkets park välkomnar våren med en aktivitetsspäckad femdagarsfestival. Då bjuds det bland annat på musik, dans, loppisar och valborgsfirande.

Det traditionsenliga valborgsfirandet i Folkets park har utökats till en fem dagar lång öppningshelg, med ett fullspäckat program.

– Programmet ska spegla parkens innehåll. Vi vill visa på bredden på vad parken erbjuder och att det är just en folkets park, där det finns något för alla, säger Felicia Fredriksson, projektledare, Folkets park.

Alla verksamheter i parken håller öppet under den stora öppningshelgen, som varar mellan den 27 april och den 1 maj. Det blir säsongspremiär för flera verksamheter, som street food-torget, äventyrsgolfen och barnloppisen. Tanken är att festivalen kommer att locka tusentals besökare.

– Bara till vårt Valborgsfirande brukar flera tusen besöka oss. Förra året spöregnade det på öppningen av street food torget, men trots dåligt väder kom det cirka 2 000 besökare i alla fall, säger Felicia Fredriksson.

Programpunkterna innehåller bland annat after work, skatetävling, barnfest på Far i hatten, dansuppträdande och workshop med Bow Dow Dance academy samt odlingsaktiviteter för barn. Söndagen den 29 april är en loppisdag, med säsongspremiär av barnloppisen, skivmarknad på Far i hatten och Swop meet.

– Vi har tidigare haft Swop meet, senast i december, och det är väldigt populärt. Tidigare var det ett begränsat antal kläder man fick lämna in för att byta sig till nya, men det har vi tagit bort i år. Det går även bra att bara lämna utan att ta emot biljetter för bytesplagg, säger Emelie Niskanen, produktionsassistent, Folkets park.

Sångerskan Iris Gold uppträder på Moriskan den 28 april.

– Det ser jag jättemycket fram emot. Hon är från Sydafrika, uppväxt i England och Christiania, och hon har uppträtt på bland annat Roskildefestivalen, säger Nicklas Johannson, projektledare, Folkets park.

Byggnaden Brändan kommer att öppna till sommaren. Under fotbolls-VM den 14-15 juli öppnar en servering där och de stora fotbollsmatcherna kommer att kunna ses på en stor-tv. I sommar blir det dansbandskvällar på Brändan under fredagskvällar. Varje onsdagskväll blir det roller-disco i lokalen.

– Då kan man komma hit, låna rullskridskor och åka till härlig 70-talsdisco, säger Felicia Fredriksson.

Publicerad 10 April 2018 07:41