Hyllie: Pendlare vill ha inomhusstation

HYLLIE.

En Malmöbo har tröttnat på blåst och kyla vid Hyllie station och föreslår därför på Malmöinitiativet att stationen byggs om till en inomhusstation.

Av
Markus Celander

”Varje dag pendlar tusentals människor från och till Hyllie och vid både väntan och avstigning på stationen får man stå ut med blåst och kyla. Hyllie är Malmös nyaste och modernaste stadsdel och då tycker jag att Hyllie Station ska hålla de måttet”, skriver förslagsställaren.

Och han får medhåll i kommentarsfältet: ”Bor nära stationen men använder mig av Triangeln. Det blåser alltid halv storm på Hyllie. Varför har man gjort stationen så ogästvänlig? Den borde byggas om och bli lika trevlig som de andra två stationerna. Speciellt som området är Malmös storsatsning.”

En annan skriver: ”Hur tänkte man när det bestämdes att den skulle se ut som den gör. Grått, grått och kallt. Mycket ogästvänlig och dyster plats. Hör ofta att man väljer bort den stationen och väljer Triangeln eller Centralen istället även om det är mer opraktiskt av olika anledningar. Det är inte heller särskilt läckert att anlända eller åka därifrån mitt i natten. Bygg in och sätt lite färg på skapelsen!”

Håller ni med så kan ni underteckna förslaget till och med den 16 mars 2019. Har det fått minst 100 underskrifter skickas förslaget till politikerna.

Publicerad 10 April 2018 19:00