Barnteater om att vilja ändra något i sitt liv

MALMÖ.

Teater JaLaDas senaste föreställning, ”Callamilo och Nattens port”, är skapad tillsammans med elever på Videdalsskolan. Den handlar om tre barn som inte är nöjda med livet, men när deras önskningar går i uppfyllelse blir det inte riktigt som de har tänkt sig.

Föreställningen är en del av arvfondsprojeket ”Flerspråkiga barns delaktighet i konst”. Teater JaLaDa, som är den enda teatergruppen i Sverige som är specialiserade på flerspråkiga och interkulturella föreställningar för barn och unga, har under drygt ett års tid arbetat med elever i årskurs 5 och 6 på Videlsskolan.

– Eleverna har tillsammans med oss tagit fram föreställningen. Vår uppgift har varit att transformera och paketera deras tankar och idéer till en professionell produkt, säger Hanna Olsson, producent på Teater JaLaDa.

Förutom föreställningsidé har eleverna varit delaktiga i hela processen med bland annat scenografi, kostym och musik.”Callamilo och Nattens port” är Teater JaLaDas tionde föreställning sedan starten 2013. Den handlar om tre barn som vill ändra något i sitt liv. En vill ha en annan pappa, en vill bli sin syster så att han får hålla på med cheerleading och det tredje barnet har fastnat i ett fosterhem.

– De får sina önskningar uppfyllda lite på prov, men det blir kanske inte riktigt som de har tänkt sig. Det är inte alltid som gräset är grönare på andra sidan, säger Hanna Olsson.

Premiären är den 13 april på Barnens scen och föreställningen spelas där till den 21 april. Föreställningen vänder sig till barn från tio år.

Publicerad 06 April 2018 12:30