After work med street food och hantverksöl i Lokstallarna

KIRSEBERG.

Nordic Street Food håller afterwork varje fredag i Lokstallarna. Förutom street food blir det hantverksöl.

– Vi är inspirerade av Copenhagen Street Food och vill göra detsamma, men i mindre skala, säger Jens Almgren på Nordic Street Food, som står bakom arrangemanget.

Sedan två år tillbaka parkerar Nordic Street food sin vagn i Lokstallarna och de har även ett prep-kök där. Nu har de fått serveringstillstånd i lokalen.

– Vid årskiftet 2016/ 2017 försvann de sista tågvagnarna härifrån, vilket öppnade upp nya möjligheter. Innan dess gick det inte att göra något här, det var ett inspärrat område, säger Jens Almgren.

Tanken är att kunna erbjuda god street food och hantverksöl från lokala mikrobryggerier.

– Oavsett var ifrån i världen street fooden kommer passar öl bra till. Intresset för mikrobrygerier har också blivit väldigt stort och vi bjuder in olika mikrobryggerier. Men det behöver inte handla om alkohol, bara det handlar om mat och dryck.

Han fortsätter:

–Det finns väldigt lite i Kirseberg av den här karaktären och vi tänkte att det här kunde liva upp. Men vi riktar oss inte bara till Kirsebergsbor, utan till hela Malmö.

Till smygpremiären för två veckor sedan kom ett 60-tal personer trots att arrangemanget inte hade marknadsförts, och till den officiella premiären hade den siffran fördubblats.

– Det är så häftigt att det kom så många trots att det var minus tre grader och småblask. Och det var inte bara Backabor som kom, utan folk cyklade från Möllan, Västra hamnen och hela staden.

Målet är att after worken ska växa till att innefatta fler food-trucks och flera ölbryggerier.

– Men vi växer successivt, säger Jens Almgren.

Publicerad 16 March 2018 00:00