Rimstad Rockerz tar ett grepp om dinosaurier

MALMÖ.

Barnmusikbandet Rimstad Rockerz är aktuellt med ett nytt album. Den här gången handlar det om många barns favoriter– dinosaurier. Musiksläppet kombineras med bland annat föreställningar för förskolebarn.

De fyra medlemmarna i Rimstad Rockerz Johan Eckman,Anton Jakobsson, Sebastian Nygren och Anders Wiking är förskollärare med inriktning på musik. Bandet uppstod när tre av medlemmarna pluggade tillsammans för några år sedan. Temat för Rimstad Rockerz senaste album, Tidens led, är dinosaurier och förhistoriska djur.

– Många barn älskar dinosaurier, det var därför vi valde det temat, säger Johan Eckman.

Albumet är en del av ett större arbete. Dels har gruppen hållit föreställningar för förskolebarn på Nydalateatern, dels är tanken att förskolorna ska jobba vidare på temat för att i maj knyta ihop säcken. Rimstad Rockerz spelar även i Folkets park den 25 maj under förskoleförvaltningens språkvecka.

På den förskola som Johan Eckman jobbar på, Maryhill, startade de med dinosaurietemat redan innan albumet släpptes. Bland annat har de satt upp en tidslinje längs vilken dinosaurierna placeras. Barnen har även fått hitta på egna dinosaurier.

– Nu ska vi samla naturmaterial och bygga upp en miljö för förskolans leksaksdinosaurier.

Varför tror du att dinosaurier är så populära bland barn?

– De ser fräcka ut. Det finns en anledning till att de kallades för skräcködlor förr.

Vilken är din personliga relation till dinosaurier?

– Jag lekte med leksaksdinosaurier när jag var liten, sedan föll de lite i glömska. Jag har en kompis som är paleontolog, så då och då blir det lite dinosauriesamtal.

Du har tagit steget från producent till medlem i bandet. Varför?

– Jag har arbetat med bandet som producent och medverkat vid spelningar i över ett års tid så att bli full medlem var inte ett så stort steg.

Publicerad 14 March 2018 00:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag