Här ska det byggas 50 nya lägenheter

SORGENFRI.

Hållbart stadsliv med arkitektonisk inspiration från en industriell epok. Det är ledord för de cirka 50 bostadsrätter som HSB bygger på Sorgenfri i brf Konduktören. Planen är att de ska vara klara till hösten 2020.

Ungefär 2 500 nya bostäder ska växa fram på Sorgenfri de närmaste åren, och HSB Malmö bygger ett helt kvarter där, med både hyres- och bostadsrätter.

I HSB brf Konduktören finns allt från smålägenheter till etagevåningar. Flera av lägenheterna får utsikt över ett litet torg och upp mot allén på S:t Knuts väg. Dessutom kommer det att finnas en gemensam terrass med odlingsmöjligheter på taket.

Malmöbaserade OpenStudio arkitekter AB har ritat kvarteret och har i det arbetet låtit sig inspireras av Sorgenfris förflutna som gammalt industriområde.

– Det blir ett spännande kvarter där arkitekterna har lyckats ta tillvara på områdets historia, genom klassiska kvaliteter som tegel och sadeltak tillsammans med en småskalig kvarterskänsla, säger HSB Malmös projektledare Robert Zubkowicz, i ett pressmeddelande.

Fokus har också lagts på att de boende ska kunna välja en miljövänlig livsstil. Lägenheterna kommer till exempel att utrustas med avfallskvarnar där matavfallet i ett senare skede omvandlas till biogas.

– Här finns även ett ”Mobility Management”-koncept, som bland annat innefattar bilpool, ellådcyklar, cykelverkstad och ett laddat JoJo-kort som man får vid inflyttning, berättar Robert Zubkowicz.

HSB brf Konduktören

Antal rum: 1–4 rum och kök.

Boarea: 32–113 kvadratmeter.

Pris: 1 175 000-4 195 000 kronor.

Avgift: 2 053-6 301 kronor.

Inflyttning: Preliminärt kvartal 3 2020.

Publicerad 14 March 2018 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag