Spelmusik och nördmarknad möts

MALMÖ LIVE.

Den 14 april är det dags för den tionde Joystickkonserten på Malmö live. Då kommer sopranen Sabina Zweiacker och Malmö SymfoniOrkester framföra musik från tv-spelsvärlden. Nytt för i år är att det i samband med konserten kommer anordnas en nerdMarket med retrospelshörna.

Ett helt nytt inslag i sammanhanget är alltså en nerdMarket, som arrangeras av spelentusiasten Andreas Halonen. På den kommer inbjudna försäljare erbjuda gamla tv-spel, retroleksaker, cosplay-prylar, manga och brädspel. I anslutning till marknaden kommer det även finnas en retrospelshörna där besökarna kan prova gamla favoriter som Super Mario Allstars och Sonic the Hedgehog. VR Malmö kommer även ge besökarna möjlighet att prova på virtual reality och det kommer att hållas en turnering i spelet Tekken 3 där priset är två biljetter till konserten.

När det gäller det musikaliska programmet utlovas sviter ur tv-spelsklassiker som Mega man och Sonic the Hedgehog. Presentatör för det hela är Orvar Säfström och musiken kommer att framföras av Malmö SymfoniOrkester, Vokalensemblen VOS, Petri Sångare och solisten Sabina Zweiacker. nerdMarket-arrangören Andreas Halonen är själv särskilt förtjust i musik från rollspel.

– I Final Fantasy är det till exempel väldigt fin musik. Jag går mycket på känslan som musiken frambringar. Gillar man ett spel brukar man fastna för musiken också, det är en helhetskänsla. Majoriteten av alla spel hade varit en helt annan upplevelse utan musiken.

nerdMarket öppnar den 14 april klockan 14.00 på Malmö live, Kuben, och håller på till 18.45. Konserten startar sedan klockan 19. Marknaden och de övriga kringaktiviteterna är gratis medan biljett måste köpas till konserten. Det hela är ett samarbete mellan Joystick, nerdMarket och 040Live. För mer information se Malmö lives hemsida och nerdMarket på Facebook.

Publicerad 13 March 2018 10:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag