Roots of Malmö prisades på White Guide-gala

Av
Per Ingridz

MALMÖ. Kombuchabryggeriet Roots of Malmö utnämndes nyligen till ”Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen” på White Guide-galan.

Juryns motivering löd:

”För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.”

– Fantastiskt kul! Allt fler upptäcker kombucha, och vi hoppas att priset gör att konsumenterna förstår att det är skillnad på äkta kombucha och på massproducerade drycker som bara säljs under det namnet. Vi ser utmärkelsen som en belöning för att vi skippar genvägar i tillverkningsprocessen, säger Matthias Lehner, en av grundarna till Roots of Malmö, i ett pressmeddelande.

De andra nominerade var: Pastejköket, Jesses Deli och Tweek. Priset premierar en livsmedelproducent som har presterat en viktig innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning. Bakom priset ”Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen” står White Guide och Livsmedelsföretagen.

Publicerad 12 March 2018 10:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag