Parmatows på språng

Limhamnssyskon lovande MAI:are

LIMHAMN.

Syskonen Zacharias och Celia Parmatow från Limhamn syns allt oftare högt upp i resultatlistorna från friidrottstävlingar runt om i landet. Lokaltidningen har träffat de båda MAI-löftena.

Av
Markus Celander

Celia Parmatow, 12 år, konstaterar att hennes senaste tävling, Malmö Indoor Challenge några dagar tidigare, var helt okej.

– Det gick rätt bra, jag fick medaljer. Men det blev inga personbästa förutom på 800 meter, men det berodde på att jag aldrig tävlat i det förut.

Dock tog hon guld i 800 meter, samt i längdhopp. Hon ställde även upp i höjdhopp och 60 meter, där hon tog brons.

Denna helg gör hon sin första Götalandsmästerskapen, som i år hålls i Varberg. Tävlingen kan beskrivas som ett regions-SM för friidrottare mellan 13 och 14 år (SM tävlar de inte i förrän året de fyller 15 år).

– Jag är taggad. På andra tävlingar har jag ställt upp i flera grenar, men på här ska jag fokusera på 200 meter och längd.

Hon hoppas förbättra sina personbästa i Varberg. På 200 meter är det 29.54 och i längd 4.76.

– Jag siktar på att hoppa fem meter och springa 200 på under 29 sekunder.

Zacharias Parmatow fyllde 14 år nyligen och är regerande klubbmästare i MAI i flera grenar, distriktsmästare i längdhopp och har ett silver i samma gren från Götalandsmästerskapen inomhus 2016.

Han gjorde sitt första SM i Växjö förra helgen, där han tävlade i höjd- och längdhopp i åldersklassen pojkar 15 till 16 år. Trots att han var yngre än de flesta av sina motståndare är han besviken.

– Mitt personbästa i längd är 5.33, men ansatsen stämde inte och jag hoppade nästan en halv meter kortare. I höjdhoppet var jag fem centimeter under personbästa, 1.60 i stället 1.65. Det var inte min dag.

Familjen Parmatow återvände till Limhamn förra sommaren, efter ett och ett halvt år i Madrid. Celia och Zacharias, som redan innan Spanienflytten var med i MAI, vann förvisso en del tävlingar där nere, men eftersom de inte förstod allt som sades på spanska tycker båda att det är skönt att nu vara tillbaka i MAI.

Publicerad 09 March 2018 07:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag