Mitt öl lockade blandad publik

MÖLLAN.

I helgen ägde ölfestivalen Mitt öl rum på Mitt Möllan för första gången. Skånes Dryckesproducenter, som arrangerade det hela, blev glatt överraskade av det stora intresset. Nu är chansen stor att det blir fler liknande arrangemang framöver.

Enligt Jakob Thomsgård, ordförande i Skånes Dryckesproducenter och ölbryggare på Brygghuset Finn, var det flera besökare som hängde på låset redan vid öppning, klockan 12 och från klockan 15 var det kö in till lokalen bredvid mattorget.

– Det var många fler besökare än vad vi hade förväntat oss, vilket var jätteroligt. Publiken var också väldigt blandad jämfört med vad man brukar se på ölmässor. Stämningen var god och det var också en trevlig och avslappnad atmosfär, säger Jakob Thomsgård

Arrangörerna har inga uppgifter om hur många som besökte Mitt öl, men kan ändå konstatera att det var tillräckligt många för att några av bryggerierna skulle få åka och hämta mer öl, då den de tagit med sig tog slut.

Vilka lärdomar tar ni med er från det här arrangemanget?

– Jag tror att vi har hittat någon sorts tomrum, något som tilltalar besökare som inte vanligen går på ölmässor. Jag tror att det är många faktorer som bidrog till att det blev så lyckat. En är att det var enkelt. Det var inget inträde, centralt beläget och ingen åldersgräns, vilket gjorde att barnfamiljer kunde komma dit. Dryckesproducenternas och matställenas goda rykte och bidrog också.

Kommer ni att arrangera fler liknande evenemang framöver?

– Vi har verkligen fått blodad tand. Även om jag bara kan tala för mig själv så tror jag att vi alla är överens om att vi vill göra fler sådana här evenemang. Kanske i andra städer än Malmö, men inom Skåne.

Publicerad 12 February 2018 14:01