Hon efterlyser en uppfräschning av grönområden

LINDÄNGEN.

Helena Rosenquist tycker att det bästa med Lindängen är dess grönområden. Men hon tycker att utemiljön är i behov av ett lyft, vilket också skulle bli ett lyft för hela Lindängen.

Helena Rosenquist har bott på Kastanjegården i 25 år, de senaste 20 åren på Folksångsgatan. Hon tycker att området vid BK Olympics fotbollsplan är både otryggt och eftersatt.

– Det är väldigt buskigt, så ingen människa vågar vara där efter mörkrets inbrott. Utegymmet där är både tråkigt och torftigt. Det verkar dessutom vara byggt för tre meter långa män med stora händer och det ser ut som något som importerats från Östeuropa. Det hade varit mycket bättre att ha ett utegym som det i Pildammsparken, säger hon.

Basketplanen har sett bättre dagar, menar hon.

– Det kan behöva lite omvårdnad, som nya vita linjer och ett badmintonnät till ställningen. På andra sidan finns det ett fint grönområde, som är en hundrastplats, som skulle kunna kompletteras med en plats för uteaktiviteter. Som allaktivitetshuset, fast utomhus. Man skulle till exempel kunna rusta upp tennisplanen och göra paddel samt bouleplan. Flytta utegymmet dit och sätt gärna grillrör. Det ska finnas något för alla generationer.

Den botaniska trädgården vore idealisk, men Helena Rosenquist tror inte att den kommer att bli klar inom en överskådlig framtid.

– Parken har väntat på att bli klar i 20 år och den är fortfarande bara lera och två sjöar. Så vi får nog kämpa på på andra håll.

På önskelistan står även hyrcyklar och en cykelpumpstation, helst på Kastanjegården.

Hennes egna barn är numera strax över 20 år.

– Den generationen är uppväxt i grönområdena och mina söner har alltid varit utebarn. Fram till de senaste åren har både barn och vuxna kunnat röra sig ute fritt på Lindängen, men det är inte så länge. Det finns många barnfamiljer, äldre som tycker om att promenera och hundägare här. Med fina utemiljöer skulle fler röra sig ute och det skulle bli tryggare.

Publicerad 12 February 2018 10:43