Ny yogakurs hålls i Västra hamnen

Hallå där!… Majalina Hasselblad, som ska hålla i yoga-kurser i Crossfitfabrikens lokaler i Västra hamnen.

Berätta om bakgrunden.

– Jag bor själv i Västra hamnen och har sett i en Facebook-grupp att det är många här som vill röra mer på sig och ha inspiration. Jag är utbildad yoga-instruktör och tänkte att jag kunde erbjuda mig att hålla i yoga-pass. Det blev ett himla drag när jag när jag skrev i Facebook-gruppen om det och Crossfitfabriken erbjöd oss att använda en lokal med väldigt fina ytor.

Berätta om den typ av yoga som du ägnar dig åt.

– Jag är inspirerad av anusara. Det är en yogaform som är väldigt skonsam för kroppen. Rörelserna är uppradade på samma sätt som skelettet är uppradat. Det handlar mycket om att främja en bättre hållning och att bygga upp styrkan i och runt om musklerna. Det är en ganska fri yogafilosofi som är någorlunda dynamisk och där man kan hålla ett ganska bra tempo.

Yoga har växt sig stort de senaste åren, vad tror du att det beror på?

– Jag tror att yoga och en hälsosam livsstil går hand i hand. Folk kanske tänker att man blir smal av att hålla på med yoga, vilket man kanske blir, men det är även främjande för sinnet. Yoga får en att varva ner lite och acceptera den man är. Många är idag är väldigt upptagna med sina telefoner, Instagram, likes och sådant.

Publicerad 10 February 2018 06:00