Nu tas nästa steg för Sege park som Malmös nya skyltfönster

SEGEVÅNG. Malmö stad, E.on och VA syd undertecknar i dag en klimat- och kretsloppsöverenskommelse för Sege park. Det är en del i att göra Sege park till Malmös nya skyltfönster för hållbar stadsutveckling ska bli verklighet. De blir tre fokusområden: energi, avfall samt vatten och avlopp.

– För sex år sedan skrevs Hyllie klimatkontrakt under, något som lyfts upp som ett föredöme för offentliga och privata samarbeten inom miljöeffektivisering, nationellt såväl som internationellt. Nu tar vi nästa steg och utvecklar denna framgångsrika modell i Sege park. Överenskommelsen innebär att Sege park blir en förebild för hållbar stadsutveckling, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh(S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Sege park ska vara ett föregångsområde för ett lokalt energisystem, baserad på förnybar och återvunnen energi, som beräknas vara fullt utvecklat senast år 2030. Konsumenten ska ha möjlighet att producera och återvinna sin egen energi. I överenskommelsen ingår också ambitionen att Sege Park ska vara ett föregångsområde för en kretsloppsanpassad material- och avfallshantering.

Publicerad 18 January 2018 10:28

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag